Kåkå debatt torsdag 10. november

Diagnose = null helseforsikring?

Nåde deg om du rammes av psykisk uhelse og får en uartig diagnose. Da risikerer du nemlig å ikke få helseforsikring. Ble du utbrent og legen tilfeldigvis skrev Utmattelse, risikerer du å ikke få helseforsikring. Er du nedfor og lei og legen skriver Depresjon, risikerer du det samme. Null helseforsikring! Vi vasser i diagnoser som kan få store negative konsekvenser for både økonomi og helse. Må alt diagnostiseres når vi i tillegg vet at det kan torpedere kommende forsikringsmuligheter? Diagnoser som hevdes å gjelde en gang, kan gjelde livet ut i forsikringsspørsmål. Uartige diagnoser kan blant annet være spiseforstyrrelser, rusavhengighet, psykose og ulike depresjoner. Et annet spørsmål vi vil innom, hvor vidt innsyn skal forsikringsselskapene egentlig ha i våre mest sensitive helseopplysninger? Vi tar debatten!

Vert: Målfrid J. Frahm Jensen / Iselin Kleppestø Thorsen
Debattleder: Ina Gundersen, journalist

TID: Torsdag 10. november kl. 18:00-19:30 
STED: Påfyll, Kirkegata 36
PRIS: 150 / 75

Deltakere:

Ingvild Vatten Alsnes er fastlege PhD og spesialist i allmennmedisin. 1. amanuensis ved Universitetet i Stavanger. Styremedlem i Norsk forening for allmennmedisin (NFA). Fagleder for faggruppen Sosial ulikhet i helse, underlagt NFA. Medlem av forskningsutvalget i Den norske legeforening.

 

 

Christian Haraldsen er kommunikasjonssjef i Gjensidige Forsikring. Han har tidligere jobbet som journalist i Aftenposten og Finansavisen, og er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole.

 

 

 

 

 

Martin Nordbø er leder i Mental Helse (MH) Ungdom, Stavanger-regionen og styremedlem i MH Rogaland. Han har lang erfaring fra psykisk helsefeltet og møter mange som har kjent forsikringsproblematikken på kroppen. Martin gikk ut mot forsikringsselskapene i et oppslag i Aftenbladet i sommer, da forsikringsselskapet ville ha blancofullmakt for innsyn i hans pasientjournal.

Lars Lien er styreleder i Norsk psykiatrisk forening og styremedlem av den Europeiske psykiatriforeningen. Han har ledet Nasjonal kompetansetjeneste for samtidig rusmisbruk og psykisk lidelse (NKROP). Han er spesialist i samfunnsmedisin og psykiatri. Lien er professor ved Avdeling for helse og sosialfag ved Høgskolen i Innlandet.