FILMVISNINGER

Nattebarn - En film om å velge livet

Høsten 2017 står Petter på toppen av en bro klar til å avslutte livet, men blir stoppet av politiet i siste liten. For å holde de mørke og vonde tankene på avstand, bestemmer han seg for å lage film sammen med bestekompisen Sverre.

Petter og Sverre vil møte andre som sliter, og tar med seg kamera ut i Oslos nattetimer. Utstyrt med en god dose naivitet og spontanitet, ender de opp i konfliktfylte og uforutsigbare situasjoner sammen med karakterene som etterhvert blir en del av filmen. Dette setter også igang en terapeutisk prosess for Petter, og han føler seg etterhvert mindre alene og mer i kontroll over kaoset han har inni seg.

Regissørene Petter Aaberg (27) og Sverre Kvamme (25) debuterer med en film som er unik fordi den lar publikum oppleve angst og skam på kloss hold, og den lar oss samtidig få være med på en transformativ prosess. Når Petter er i en skapelsesprosess med filmen og møter andre unge mennesker som sliter, klarer han å tenke mer konstruktivt og tankene og livet hans blir litt lysere.

Velkommen til en ekstra screening av filmen i anledning Schizofrenidagene.

Odeon kino Stavanger, Sølvberggata 2, 4006 Stavanger

Onsdag 3. november  kl 2000 

Forfilm: Forelsket i galskap

«Kossen kan du dømme meg, når heile verden allerede gjør det?»

Refrenget fra låta «#speil», framført av rap-artisten Michael Kildal på tv-showet «Norske Talenter», gikk rett i hjertet til barne- og ungdomspsykiater Melanie Ekholdt. Fascinert av hans uttrykk og energi inviterte hun ham til å delta i en serie filmede dialoger mellom de to. Dokumentaren «Forelska i galskap » er formet rundt disse samtalene, og rammet inn med Kildals egne musikkvideoer og personlige fotoalbum.

Ved å belyse Michaels ungdomserfaring gjennom fortellinger og film får man frem en helt annen virkelighet og forståelse enn gjennom diagnostiske utredninger. Hans musikk, videoer og tekster åpner opp for et autentisk nærbilde av eksklusjonens lidelser. Michaels historie er en av mange historier fra unge gutter som føler seg ekskluderte fra skole og samfunn. Gjennom å lytte til Michael kan vi få mer innsikt i utenforskapets årsaker.

Mor visste ingenting

En poetisk fabel om barn og depresjon, av Anita Killi

Se filmen under fagkonferansen - torsdag 4. november kl 09:00