Navn
Målfrid J. Frahm Jensen
Stilling
Mottaker av Tabuprisen og Ytringsfrihetsprisen
Foreleserinformasjon
Stilling: Timelærer KBT Fagskole og UiS. Veileder for erfaringskonsulenter.

Målfrid er utdannet hjelpepleier. Hun har arbeidet innen eldreomsorg og med mennesker med psykisk utviklingshemning. Etter å ha vært ute av arbeidslivet i flere år grunnet helseplager, ble Målfrid fast ansatt som erfaringskonsulent ved Stavanger universitetssjukehus i 2009, hvor hun arbeidet frem til utgangen av 2015.
Målfrid har gitt ut syv diktsamlinger og er medforfatter i flere fagbøker og opplysningshefter. I 2020 gav hun ut fagboken Varsling - med utgangspunkt i helsetjenesten på Universitetsforlaget. Nå er hun fagredaktør for og kapittelforfatter i boken Erfaringskonsulent; med mål om endring. Boken kommer på Universitetsforlaget 2024 og presenteres i miniseminar F.
Målfrid har over tretti års erfaring som tillitsvalgt i ulike bruker- og interesseorganisasjoner. I dag leder hun We Shall Overcome (WSO) sitt Journalutvalg. I tillegg representerer hun WSO i NORMEN, bransjenorm for informasjonssikkerhet og personvern i helsesektoren, og Mental Helse i Knutepunkt for Recovery.
Målfrid ble tildelt Tabuprisen i 2015. Samme år mottok hun også Prisen til fremme for Ytringsfrihet innen psykisk helsevern. Hun ble kåret til Årets foredragsholder ved SUS i 2009. I 2002 fikk hun Lillys Parthership in Diabetes – Globel Award for sitt engasjement innen diabetes og psykiske lidelser. Samme år ble hun tildelt Diabetesforbundets gullnål for utvikling av diabetesomsorgen i Norge og særskilt Rogaland.

Foto: Jan Inge Haga
Målfrid J. Frahm Jensen