Ministeriet for uforløste følelser

Velkommen til danseforestilling under Schizofrenidagene

Bilder: Tilo Stengel

Når samfunnets sikkerhetsnett ikke strekker til.

Hvem vender du deg til hvis du bare kan gråte når du virkelig ikke vil, hvis du blir sint på søppelbøtter eller får angst av brød?

Ministeriet for uforløste følelser har små ressurser, men et superviktig oppdrag. Saksbehandlerne har i oppgave å løse problemer som ingen annen myndighet kan løse – med dans. Bunken med papirer vokser, men overraskende mange får sine saker utprøvd.

Følelsene utforskes i Strømgrens særegne blanding av teater, dans og absurd humor.
Det ene øyeblikket tør vi knapt å se – det neste gir vi etter i latter. Musikksporet er like variert som følelsene, fra Nina Simone og Lill Lindfors via finsk tango til Jussi Björling og Carmen.

Ministeriet for uløste følelser ble skapt for et ungt publikum våren 2019 – med danserne i GöteborgsOperans Danskompani, og ble en stor suksess, hyllet av alle aldre.
 

«En fullstendig vidunderlig forestilling», mente Sveriges Radio.

«Intelligente case-studier i dans», skrev GøteborgsPosten.

Kreditering:

Koreografi og scenografi: Jo Strømgren
Dansere: Henriette Hamli, Nora Svendsgård, Iannes Bruylant, Jakub Medrzycki, Jon Filip Fahlstrøm
Tekst: Jo Strømgren
Musikk: Nina Simone, Pjotr Tsjajkovskij, Anton Karas, Francisco Tarrega, Gaston Ouvrard, Domenico Scarlatti, Haukur Morthens, Janusz Gniatkowski, Sepultura, Georges Bizet, Lill Lindfors, Camille Saint-Saëns
Lys- og lyddesigner: Jo Strømgren
Kostymedesign: Bregje van Balen
Foto: Tilo Stengel
Produsert av: GöteborgOperaens Danskompani og Jo Strømgren Kompani
Støttet av: Norsk Kulturråd, Oslo Kommune

 

JO STRØMGREN KOMPANI (JSK) er en av Norges største kulturelle eksportartikler, med en turnéliste som rommer mer enn 60 land. Siden starten i 1998 har kompaniet skapt 37 sceneforestillinger og 4 filmer. Den kunstneriske profilen ligger i grenselandet mellom dans og teater, og karakteriseres blant annet ved en inviterende og fortellende danseform, store porsjoner humor og utforskning av nonsens-språk. JSK´s forestillinger stiller ofte globale, samtidsrelevante spørsmål, men i en form der problemstillingen krympes og tilpasses et univers bestående av en liten gruppe mennesker i et lukket rom. JSK driftes fra Oslo, og med Den Norske Opera som fast scene i Oslo.

 

SE FORESTILLINGEN UNDER FAGKONFERANSEN!

Inkludert i påmeldingen torsdag 9. november