Fotoutstilling i samarbeid med Sølvberget Stavanger kulturhus og ICORN

Velkommen til fotoutstilling under Schizofrenidagene

Photo: Huda al-Sharif

Under årets Schizofrenidager kan du oppleve en utstilling av den prisbelønte jemenittiske fotografen og fotojournalisten Hayat Al-Sharif -
Stavangers fribykunstner.

Hayat Al-Sharif er en anerkjent fotograf og fotojournalist fra Jemen. Hennes arbeid fremstiller livet til vanlige mennesker i Jemen, spesielt kvinner og barn som lever med borgerkrig og humanitær nød, men med håp for et bedre liv og en bedre fremtid for seg selv og sine barn.

Hayat Al-Sharifs fotoarbeid har vært omtalt i en rekke internasjonale utstillinger og medier.

Fra den virtuelle 3D-utstillingen 'Invisible Connections' (2022) organisert av FNs spesialutsending til Jemen og UNESCO, til oppdrag for FNs Verdens matvareprogram, og vinterutgaven 2021/2022 av det sveitsiske magasinet Global.

Al-Sharif har også påtatt seg fotooppdrag for FNs utviklingsprogram i Sanaa, hovedstaden i Jemen. Ved siden av jobben som fotograf har Hayat vært involvert i humanitære hjelpeprosjekter, gjennom rådgivning, skriving og oversettelse. Hun er nå aktuell med fotoserien The Bread War på Tasweer Photo Festival 2023 på Qatar Museum.

Som følge av de blodige konfliktene i Jemen ble Hayat og hennes mann, journalist Redhwan Al-Sharif, regelmessig truet, trakassert og angrepet. Til tross for risikoen fortsatte Hayat sitt arbeid som fotograf til hun og familien ble tvunget til å flykte fra Jemen i desember 2022. I januar 2023 ble Al-Sharif Stavangers 13. fribykunstner.

 

SE UTSTILLINGEN 06. - 10. NOVEMBER 2023 I STAVANGER FORUM