Velkommen til forfattersamtale under konferanseuken

Maria Kjos Fonn i samtale med Jone Schanche Olsen

Maria Kjos Fonn er en markant stemme i norsk samtidslitteratur, med en unik evne til å "fortelle vonde, vakre og verdifulle historier om mennesker på skyggesiden."

Hun besøker årets Schizofrenidager i november, og møter psykiater Jone Schanche Olsen i samtale på plenums-scenen på konferansens siste dag, fredag 5. november.

Maria Kjos Fonn (f. 1990) ble nominert til Tarjei Vesaas' debutantpris og mottok Aschehougs debutantstipend for novellesamlingen Dette har jeg aldri fortalt til noen i 2014. Romanen Kinderwhore kom ut høsten 2018. Den fikk strålende kritikker, er oversatt til flere språk og ble blant annet nominert til Brageprisen og P2-lytternes romanpris. I 2020 kom Heroin chic, flere anmeldere utropte romanen til en av årets viktigste romaner. Den er også nominert til P2-lytternes romanpris og Natt & Dags Osloprisen. Maria Kjos Fonn har mottatt Tanums kvinnestipend og Mads Wiel Nygaards legat for sitt forfatterskap.

Billetter: inkludert i påmelding for fagkonferansen fredag 5. november. Evt. resterende billetter vil  legges ut for salg her ila høsten.

 

Bilde: Oda Berby