Kåkå debatt tirsdag 2. november

Psykobabbel: Når ulven kommer!

TID: Tirsdag 2. november kl. 18:00-19:30 (dører 17:30)
STED: Gaffel & Karaffel, Festsalen
PRIS: 150 / 75

Å gå til psykolog, gir det dype refleksjoner eller bare psykobabbel? Hva snakker en egentlig med psykologen sin om? Hva våger en ikke å fortelle? Er det bare babbel og jatt, eller livgivende refleksjoner? Hva synes egentlig psykologene om pasientene? 

«Når ulven kommer» er et konsept av psykologspesialistene Hans Andreas Knutsen og Svein Øverland. Ulven i denne sammenheng er de vansker og utfordringer rundt vår psykiske helse vi alle kan oppleve. Det kan være alt fra å føle seg litt sårbar til alvorlige psykiske vansker. De ønsker å hjelpe slik at en selv kan mestre og ha styringen på sine utfordringer. Denne kvelden snakker Øverland, Knutsen og Målfrid ærlig om psykologisk behandling.

https://www.facebook.com/naarulvenkommer
https://litteraturhusetitrondheim.no/nar-ulven-kommer/

Vert: Iselin Kleppestø Thorsen

Svein Øverland er psykologspesialist i barne- og ungdomspsykologi, og sjef for den nasjonale enhet for rettspsykiatrisk sakkyndighet ved avdeling Brøset, St. Olavs hospital. Han har forfattet bøker om selvskading og stalking. Han mottok Åsa Gruda Skards psykologipris i 2017.

Hans Andreas Knutsen er psykologspesialist i klinisk samfunnspsykologi. Han har en veldig variert karriere med erfaring fra psykosepoliklinikk, familievernkontor og ungdomsinstitusjon. Han interesserer seg i folkehelseopplysning og faglig formidling, og hvordan arbeide for å skape livskvalitet i befolkningen.

Målfrid J. Frahm Jensen er en åpen, direkte og ærlig stemme innenfor psykisk helsefeltet. I over tretti år har hun delt av sine erfaringer med psykiske utfordringer i foredrag, bøker, dvd og debattinnlegg for å redusere stigma og bidra til åpenhet. I 2015 mottok hun Tabuprisen fra Rådet for psykisk helse. Ytringsfrihetsprisen mottok hun samme år.

Foto av Målfrid J. Frahm Jensen: Marie Von Krogh