Opplev Stavanger


Stavanger er en universitetsby med flere utdannings- og forskningsinstitusjoner.

Det gjør byen urban og levende, og shopping- og restaurantutvalget er stort. Men Stavanger sentrum er lite, og du kan lett nå de fleste turistattraksjonene til fots.

I Gamlebyen finner du Europas best bevarte trehusbebyggelse, med mer enn 170 hvite trehus. Og som tidligere europeisk kulturhovedstad kan Stavanger by skryte av et imponerende rikt kulturliv.

Stavanger lufthavn Sola er direkte knyttet til 35 internasjonale flyplasser og har mer enn 90 ankomster daglig, til og fra blant annet Amsterdam, London, København og Aberdeen. Fra Gardemoen til Sola tar flyturen under en time.

Stavanger har alltid hatt ansiktet vendt utover, og de siste tiårenes oljeeventyr har for alvor skapt en internasjonal by.

I dag har 18 % av innbyggerne i byen bakgrunn fra andre land enn Norge. Til sammen 171 ulike nasjonaliteter setter sitt preg på kultur, hverdagsliv og handel.

De siste årene har Rogaland befestet sin status som Norges matfylke, og det nyter Stavanger godt av.  Gladmatfestivalen arrangeres for 18 år på rad i 2016, og trekker opptil 250 000 besøkende i løpet av fire dager.

Stavangerregionen frister med langstrakte fjorder og høye fjell.

Regionen har mange naturattraksjoner, blant dem Lysefjorden, og den verdensberømte Preikestolen.

Preikestolen ruver hele 604 meter over Lysefjorden og er kåret til verdens flotteste utkikkspunkt av Lonely Planet. 

 

Regionen har 11 kilometer strandkystlinje med rullende sanddyner og hvite strender,  blant dem Solastranden, lett tilgjengelig fra Sola Stavanger flyplass.

visitnorway.com

RegionStavanger